En ny undersøkelse fra Danmarks Statistik punkterer dermed en mer enn 40 år gammel myte, skriver forskning.no.

– Det er en veldig gammel myte, som eksisterer i beste velgående og blir gjengitt i det uendelige. Det er imidlertid ikke riktig, ifølge Amy Frølander i Danmarks Statistik.

Hun har undersøkt kjønnsrekkefølgen i praktisk talt alle danske familier som har fått mer enn tre barn i årene fra 1970 til 2012, i alt 225.000 familier.

Frølander har utelukket familier hvor enten moren eller faren ble byttet ut underveis. I tillegg er tvillinger tatt bort.

– Det er like stor sjanse for å få en gutt ved første graviditet som etter femte graviditet, selv om de fire foregående er gutter, hevder Frølander.

Hun påpeker imidlertid at sjansen for å få gutt nummer fire er 52,3 prosent hvis man har tre gutter fra før, mot normalt 51,3 prosent.

– Det er imidlertid ikke statistisk signifikant, påpeker hun.

Les også:
EU-forslag kan dele Google i to
Forventer at det kraftige snøfallet i USA fortsetter  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.