Den anerkjente akrobattroppen Cirque de Soleil er solgt til amerikanske og kinesiske investorer for 1,5 milliarder dollar, tilsvarende omlag 12 milliarder kroner, ifølge Financial Times.

Bak kjøpet står det Texas-baserte private equity-selskapet TPG Capital og kinesiske Fosun, samt det kanadiske pensjonsfondet Caisse de depot et placement du Quebec, som vil ha en mindre eierandel.

Guy Laliberté, som grunnla troppen og inntil nylig eide 90 prosent, beholder også en mindre eierandel, ifølge FT.

Bak kjøpet ligger blant annet et ønske om å vokse i det kinesiske markedet. Fosun kjøpte nylig fem prosent av den britiske reiseoperatøren Thomas Cook samt Club Med-kjeden.

- Vi har et mål om å bli en av verdens største innefor aktiviteter som drives av livsstilsbehov, som raskt begynner å få feste i Kina, sier Fosun-styreleder Guo Guangchang til FT.

De respektive eierandelen til TPG og Fosun er ikke kjent.

Les også:
Mercedes utfordrer Volvos ladbare suv
Hjernen stenger seg av rent fysisk ved søvnmangel
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.